Nybegynner voksne 15+

Thaiboksing er en tradisjonsrik kampsportdisiplin fra Thailand, også kalt «the art of the eight limbs» fordi den kombinerer bruk av slag, albuer, knær og spark. I tillegg til dette brukes også stående bryteteknikker (klinsj) og felling (sweeps). 

Sporten har utviklet seg gjennom århundrer og er nå å finne over hele verden. Den er siden 2019 tatt opp som sport i Norges idrettsforbund og siden 2022 som offisiell OL gren.

Vårt parti Nybegynner voksne passer for deg som er nybegynner eller ønsker å trene for å komme deg i form. Vi jobber med grunnleggende teknikker, styrke og kondisjon. Du trenger ikke å være i toppform for å kunne delta, men vi kan love at hvis du tar med vilje og innsats på trening så vil du innen kort oppleve både mestring og merkbart bedre form. Alle er velkomne, uansett kjønn, alder, og bakgrunn. 

Varighet: 90 minutter

Utstyr: hansker, leggbeskyttelse og tannbeskyttelse 

Treningstøy: myke shorts, t-skjorte 

Gratis prøveuke året rundt: deltakere som ønsker å teste oss ut kan bruke klubbens låneutstyr

Videregående voksne 15+

Vårt parti Videregående voksne passer for utøvere som allerede har grunnleggende teknikker på plass og som ønsker å ta thaiboksing til et høyere nivå. Øktene er fysisk krevende med innslag av mer avansert teknikk, samtidig som vi fokuserer på å ha det gøy. Dette partiet deler treningstid med konkurranse partiet.

Hovedtrenerne avgjør hvilket parti som passer best for hver enkelt utøver 

Varighet: 120 minutter

Utstyr: hansker, leggbeskyttelse, albuebeskyttelse, susp og tannbeskyttelse

Ta kontakt for gratis prøveuke

Konkurransepartiet voksne 15+

Utøvere som ønsker å satse og som allerede har kommet seg forbi nybegynner nivå trener med konkurransepartiet. Vi trener sammen med videregående voksne på vanlige thai økter, men har av og til egne øvelser i ringen. Vi avslutter som regel treningene med 200 rundspark, 200 teep og 200 knær på sekk. Utøvere som forbereder seg til kamp får individuelle program som kombinerer egentrening, styrketrening, løping og våre felles treningsøkter. Hovedtrenerne avgjør hvilket parti som passer best for hver enkelt utøver, men det stilles ekstra krav til oppmøte, vilje og innsats for å få lov å representere klubben på stevner. Våre utøvere forventes å til enhver tid bidra til felleskapet, utvise respekt ovenfor trenere, treningspartnere og ikke minst motstandere i ringen. 

Varighet: 120 minutter

Utstyr: hansker, leggbeskyttelse, albuebeskyttelse, susp og tannbeskyttelse

Evne til å sloss – Vilje til å vinne

Fredagssparring

På fredager møtes vi til felles sparring. Vi starter som regel med individuell eller felles oppvarming fulgt av 15 runder sparring hvor vi rullerer partnere hele tiden. Siden deltakerne kommer med forskjellig erfaringsnivå, vil vi alltid tilpasse oss den med minst erfaring. Den som ikke føler seg klar til å delta har mulighet for å gå på sekk eller drive egen trening. 

Sparring handler i all hovedsak om å øve på å automatisere teknikker, leke frem kombinasjoner, jobbe med hvordan håndtere forskjellige motstandere sine styrker, øve på avstand, reaksjonsevne og kontroll. Det er utfordrende men kanskje noe av det gøyeste vi vet om. 

For at alle skal få en god opplevelse er det viktig å legge igjen egoet «i trappa» dvs. det handler ikke om å vinne, være bedre enn andre, eller om å dominere, men om å tørre å prøve ut teknikker samtidig som vi simulerer ekte kampsituasjoner. 

Varighet: 120 minutter

Utstyr: hansker, leggbeskyttelse, tannbeskyttelse (albuebeskyttelse og susp er også lurt)

Forkunnskapskrav: Det er greit å ha vært med noen økter før en gir seg ut på sparring, men kom gjerne og prøv eller bare se på hvis du er usikker. 

Besøkende fra andre klubber: fredagssparring er i utgangspunktet forbeholdt medlemmer i IK Oksa, men ta kontakt med oss hvis du er på besøk og ønsker å være med.